Aggasztó hírek jöttek Oroszországból: ez az egész világ élelmezésére hatással lehet

Aggasztó hírek jöttek Oroszországból: ez az egész világ élelmezésére hatással lehet

agrarszektor.hu
A rossz időjárási viszonyok és a szankciók következtében Oroszország nem fogja tudni betakarítani az év elején célértékként kitűzött 130 millió tonna gabonát. Ez a visszaesés a termelésben negatív hatással lehet az exportra is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Dmitrij Patrusev orosz agrárminiszter szerint az idei hideg tavasz miatt a gazdák a tervezettnél később kezdték meg a betakarítást. A politikus szerint a mezőgazdasági gépek terhelése is megnőtt, mivel a külföldi gyártású eszközök alkatrészellátása az országra kiszabott szankciók miatt akadozik - írta meg a Portfolio a Kommersant értesülései alapján.

Oroszország korábban 50 millió tonna gabona exportját vállalta, Dmitrij Patrusev szerint azonban ezt a mennyiséget csökkenteniük kell akkor, ha a hazai piacra nem tudnak kellő mennyiséget juttatni. A Kommersant múlt héten közölte: a Mezőgazdasági Minisztérium nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a nyugati szankciókra válaszul tilalmat vezessenek be az EU-ból és az Egyesült Államokból származó vetőmagok behozatalára. A tárca figyelmeztette regionális hatóságokat arra, hogy növelni kell az orosz gyártmányú ültetőanyagok beszerzését.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58