Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.07. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.07. vasárnap

agrarszektor.hu
A délelőtti órákban a felhősebb északi részeken is gomolyosodik a felhőzet, majd a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.08.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.08.07.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.08.07.) napon.

2022.08.07. vasárnap: A délelőtti órákban a felhősebb északi részeken is gomolyosodik a felhőzet, majd a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható. A keleti országrészben lassan csökken a csapadékhajlam, délután, este nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A nyugati megyékben az északnyugati, másutt az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, az északkeleti megyékben egy-egy viharos lökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.08.08. hétfő: A sok fátyolfelhő és a gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél. A maximum-hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Itt a svédek nagy dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést
Autonóm, elektromos és ultrakompakt traktort tervezett a svéd CAKE nevű cég. Az új robotjármű a kisebb méretű gazdaságok számára kínálna alternatívát a nagyobb, hagyományos gépekkel szemben. A cég közleménye szerint az általuk megálmodott robottraktor képes arra, hogy minden nap, egész nap segítse a gazdákat a szántóföldeken, az ültetvényeken vagy éppen az üvegházakban.

Indul a patkányinvázió: ez a védekezési módszer tényleg működik a rágcsálók ellen
Az éghajlatváltozás, azon belül is az egyre enyhébb telek kedveznek a patkányok elszaporodásának Magyarországon, és a rágcsálók ellen való védekezés mind a nagyobb városokban, mind a kisebb településeken, valamint a mezőgazdaságban is komoly kihívást és feladatot jelent - tájékoztatta az Agrárszektort Kovács Tamás, a NovaTox ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a mezőgazdaságban hatalmas szerepe van a rágcsálóirtásnak, ugyanakkor egyre több az olyan állattartó telep, ahol maguk próbálják a patkányirtást elvégezni, ami azért is káros, mert ez a "módszer" általában oda vezet, hogy óriási patkány kolóniák alakulnak ki az egyes telepeken. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogy melyek a legbiztosabb módszerek a patkányirtásra, illetve a rágcsálók távol tartására, emellett azt is megtudtuk, mennyibe kerülhet maga az irtás.

Durva, ami a magyar szőlővel történik: ehhez most már jobb lesz hozzászokni?
A 2022-es évre - most már kijelenthető - az aszály éveként fogunk emlékezni. De amíg a szántóföldi növénykultúrákban komoly károkat okoztak a rettenetes hőhullámok és a tartós csapadékhiány, a szőlő esetében még korai lenne bármit mondani. Bár a forró, száraz időjárás embert, állatot és növényt egyaránt megviselt, a szőlőnél még van remény arra, hogy mind minőségileg, mind mennyiségileg kiemelkedő termést hozzon. De milyen volt az idei év a szőlőtermesztés számára? Hogyan élték meg a termelők az elmúlt időszakot, mit várnak, mire számítanak? Az Agrárszektor erről kérdezett meg szőlőtermesztőket és borászokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06