Rengeteg eső jön péntekig: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Rengeteg eső jön péntekig: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Hullámzó hidegfront, majd egy önálló légörvény hoz kiadós záporokat, zivatarokat hazánkba, péntekig 50 mm-nél is több eső összegyűlhet. Hétvégére csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd este záporokkal, zivatarokkal hidegfront érte el a Dunántúlt, behullámzásának köszönhetően pedig egy önálló légörvény alakul ki térségünk felett, amely csak pénteken távozik térségünkből - írja az Időkép. Így péntekig sokfelé kiadós csapadék várható, ismétlődő záporokra, zivatarokra kell készülni, a legnagyobb számban csütörtökön. A zivatarokat sokfelé kísérheti felhőszakadás. A várható csapadékmennyiség sajnos ismét az aszály sújtotta keleti, északkeleti tájakon ígérkezik a legkevesebbnek, többfelé 10 mm sem fog esni. Ugyanakkor a Dunántúlon és a középső tájakon nagy területen a 30-50 mm-t is elérheti a péntekig várható csapadékmennyiség, főként a Dunántúl északkeleti részén 50 mm-nél is több hullhat. A záporok, zivatarok mellett csütörtök éjjel és eleinte pénteken a Dunántúlon tartós, áztató eső is várható.

Forrás: Időkép

Nem csak eső, szél is jön, csütörtökön még csak nyugaton, pénteken már szerte a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, máshol inkább csak zivatarok környezében fordulhatnak elő viharos széllökések. Végig a Dunántúlon lesz hűvösebb, keleten a melegebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?