Záporok, zivatarok jönnek húsvétkor: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Záporok, zivatarok jönnek húsvétkor: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
A húsvéti hosszú hétvégén az időjárás nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak. Nagyszombaton még várható némi napsütés, de általában a felhős, borús idő lesz a jellemző, esetenként csapadékkal és erős, helyenként viharos széllel. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is marad a szeles idő, helyenként akár futó zápor is előfordulhat. Az előrejelzések szerint a tavaszias idő még kedden sem tér vissza.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagyszombaton még gyakran lesz felhős az ég, de azért pár órára több tájegységen is kisüthet a nap. A Dunától keletre, valamint a középső tájakon azonban szükség lehet az esernyőkre, ugyanis időnként többfelé kialakulhat eső, de akár zápor is - írta meg az Időkép.hu. Emellett az északias szél is sokfelé lesz élénk, erős, nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északkeleten viharos lökésekre is számítani kell. A legmelegebb órákban mindössze csak 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: Időkép.hu

Húsvétvasárnap is folytatódik a szeles idő, sokfelé lesz élénk, erős, néhol viharos az északi-északkeleti szél. Bár már sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a Dunától keletre elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat. Hajnalra a derült, fagyra érzékenyebb helyeken akár -3, -4 fok köré is lehűlhet a levegő, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.

Húsvéthétfőn a változóan napos-felhős időben még elszórtan egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat. A szeles idő marad, az északi-északkeleti szelet továbbra is élénk, erős lökések kísérik majd. Reggel több tájegységünkön is gyengén fagyhat, de az északi völgyekben akár -5 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, majd a délutáni órákban ismét 9 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás. Az igazi tavaszi idő még kedden sem tér vissza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14