Óriási csavar jön az időjárásban: ez várhat a magyarokra húsvétkor

Óriási csavar jön az időjárásban: ez várhat a magyarokra húsvétkor

MTI
Az előrejelzések többsége alapján erős lehűlés várható húsvétra: nagypéntekhez képest 8-10 Celsius-fokkal eshet vissza a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Mint kifejtették: a hét további részében egészen péntekig anticiklon alakítja az időjárást: egyre melegebb, száraz levegő érkezik az ország fölé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtökön és pénteken így már nagy területen alakulhat 20 fok felett a csúcshőmérséklet és átmenetileg az éjszakai fagyok is megszűnnek. Nagypénteken viszont hidegfront vonul át Magyarország felett, így többfelé is előfordulhat eső, zápor, de csak kisebb mennyiségű csapadék valószínű. A frontot követően szombattól északnyugati, északi széllel jelentősen hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, s ennek hatására húsvétvasárnapra a péntekihez képest nagyjából 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Szombatonés vasárnap nagy területen erős lesz a szél is, húsvéthétfőtől pedig a hajnali fagyok is visszatérhetnek - tették hozzá. A záporok mellett néhol jégdara-zápor, továbbá esetleg egy-egy hózápor is előfordulhat - írta a meteorológiai szolgálat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?