Kemény rekordot döntött meg az időjárás Magyarországon: közel 30 éve nem volt ilyen

Kemény rekordot döntött meg az időjárás Magyarországon: közel 30 éve nem volt ilyen

MTI
Többfelé 10 Celsius-fokot meghaladó lehűlést hozott a pénteken érkezett hidegfront. A fővárosban a napi szélrekord is megdőlt. Többfelé továbbra is viharos szélre, zivatarokra figyelmeztetnek. A húsvéti időjárás még bizonytalan, de egyes előrejelzések szerint ismét elromolhat az idő.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának tegnap délután 2 órás adatai szerint sokfelé, különösen délnyugaton több mint 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet mértek, mint 24 órával korábban. Péntek reggel egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja vonult át az ország felett. E mögött az északnyugatira forduló szél néhol viharossá fokozódott. Budapesten a János-hegyen 98,6 kilométer/órás széllökést is mértek, ezzel megdőlt a fővárosi napi szélrekord. Mostanáig ugyanis Budapesten, április 8-án 87,1 kilométer/óra volt a legerősebb mért széllökés, amelyet 1995-ben Pestszentlőrincen regisztráltak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Youtube-csatornáján Simon Gergő meteorológus részletesen is beszámoltak a Diego nevű ciklon hatásairól.

EZ IS ÉRDEKELHET

Vasárnap már kisüthet a nap, 11-15 fokig melegszik a levegő - közölte, megjegyezve: a hőérzeten ronthat az erős légmozgás. A jövő héten fokozatosan melegszik a levegő, lesznek területek, ahol 20 foknál is melegebb lesz. Ugyanakkor, mivel hideg légtömeg van az ország felett visszatérnek a hajnali fagyok. Mínusz 3 fokig is hűlhet a levegő, sőt a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lehet. A húsvéti hosszú hétvége időjárása kapcsán azt hangsúlyozta: "nagy a bizonytalanság". Van olyan forgatókönyv, amely szerint jó idő várható, de vannak olyan friss, valószínűségi előrejelzések is, amelyek szerint jelentősen elromlik az időjárás és újra lehűl a levegő - ismertette Simon Gergő meteorológus.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?