Rengeteg eső jön csütörtökön, pénteken: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Rengeteg eső jön csütörtökön, pénteken: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

MTI
A várható jelentős mennyiségű csapadék, illetve a zivatar veszélye miatt több megyére figyelmeztetéseket adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya megyében a zivatar és a sok eső veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ugyancsak a jelentős mennyiségű csapadék veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre a nyugati országrészben Somogy, Tolna és Zala, míg keleten Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntekre a sok eső veszélye miatt szintén Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére pedig zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Azt írták: délnyugat felől egy mediterrán ciklon csapadékrendszere fokozatosan északkelet felé terjed. Több hullámban várható eső, az ország nagyobb részén jelentős mennyiség is. Éjfélig leginkább a délnyugati területeken várható 24 óra alatt 20 milliméternyi eső, lokálisan 30-40 milliméternyinél több sem kizárt. Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön péntekre virradóan lehet meg a 20 milliméternyinél több csapadék. 

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Ezeken a területeken kisebb körzetekben 30-40 milliméternyinél is több eső hullhat. Elsősorban a Dunántúl déli vidékein a nap második felében az ég is megdörrenhet - jegyezték meg. Pénteken napközben a Tiszántúlon zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket jégdara, intenzív csapadék és átmeneti szélerősödés is kísérhet - tették hozzá. Kedden a meteorológiai szolgálat még arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt mintegy három hónapban alig esett. Az ország középső részén nagyobb területen is 70-80 milliméternyi fölötti az "anomália", a hegyvidéki területeken viszont - ahol általában jóval több csapadék hullik - 90-100 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?