Új támogatást jelentett be Nagy István: rengeteg magyar gazda örülhet

Új támogatást jelentett be Nagy István: rengeteg magyar gazda örülhet

agrarszektor.hu
Trágyafeldolgozó üzemek létrehozását segítő új támogatási konstrukció készül - jelentette be Nagy István agrárminiszter.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a mezőgazdaság számára kulcsfontosságú a tápanyag-utánpótlás és a műtrágya minél magasabb fokú kiváltása - írja közleményében az Agrárminisztérium. A tárca kiemelt célja éppen ezért a mezőgazdaságban keletkező szervestrágya környezettudatos feldolgozásának és továbbhasznosításának elősegítése, ami hozzájárul a műtrágya felhasználásának csökkentéséhez. A trágyafeldolgozó üzemek fejlesztése közvetlenül és jelentősen segítik a mezőgazdasági termelőket az egyre szigorodó uniós környezet- és klímavédelmi elvárásoknak történő megfelelésben - tette hozzá Nagy István. Kifejtette, a szervestrágya fermentálásával olyan termékek állíthatók elő, amelyek az üzemi szántóföldi növénytermesztésben, kertészetekben, továbbá a lakossági felhasználásban talajkondícionálóként alkalmazhatók. Így jelentősen mérsékelhető a műtrágya felhasználás és a környezet terhelése is - emelte ki a miniszter.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméret? gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Hangsúlyozta, a tárca támogatja a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását célzó és a piaci keresletre alapozott kapacitásbővítő fejlesztéseket. A tárcavezető örömtelinek tartja, hogy már működik ilyen üzem Magyarországon. Nagy István arra emlékeztetett, hogy a trágyafeldolgozó üzemek létesítésének támogatása már most is több hazai beruházási program keretei közé beilleszthető, most azonban egy célzottabb konstrukció is készül.

A tárcavezető azt javasolja, hogy a támogatással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a www.palyazat.gov.hu oldalt, továbbá a https://vali.hu/ megújult vállalkozói információs portált. Utóbbi felületen a vállalkozók mindössze pár kattintással személyre szabott információkat kaphatnak a vállalkozásuk számára elérhető támogatási és hitellehetőségekről, képzésekről, illetve tájékozódhatnak a vállalkozásokat érintő legfontosabb hírekről és eseményekről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?