Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban

Vallott a fiatal gazda: így tud több generáció együtt dolgozni a magyar agráriumban

agrarszektor.hu
A Belvárdgyulai Zrt. 8000 hektáron foglalkozik növénytermesztéssel, és habár a cégnél több generáció dolgozik együtt, a fiatalok innovációra nyitottsága, valamint az idősebbek tapasztalata tökéletesen kiegészítik egymást. A cég főagronómusa Szűcs András, akinek már gyerekkorában eldőlt, hogy a mezőgazdaságban szeretne dolgozni, legfőbb célja a folyamatos fejlődés, és a vállalat eredményességének fenntartása, növelése. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa kapta.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Belvárgyulai Zrt. fő ágazata a növénytermesztés, 8000 hektáron termesztenek főleg árpát, búzát, napraforgót és kukoricát, emellett sertés- és szarvasmarhatenyésztéssel is foglalkoznak, de szőlőbirtokuk is van, amihez borászat tartozik. A cég jövőben tervei között egyértelműen szerepel a jelenlegi termelőképesség fenntartása, növelése, hiszen mindig van hova fejlődni, ezért az sem utolsó szempont, hogy még eredményesebbek legyenek - mondta Szűcs András. 

Már kiskoromban is a földeket jártam édesapámmal, majd amikor idősebb lettem traktorosként helyezkedtem el a cégnél. Sosem volt kérdés, hogy a mezőgazdaságban szeretnék dolgozni, a tovább tanulásomat is így terveztem. Fontosnak tartom, hogy mindig kell, hogy legyen célja az embernek, hiszen az amikor sikerélmény tudja átjárni az embert, az élet része kell, hogy legyen.

A főagronómus beszélt arról is, hogy a cégnél több generáció dolgozik együtt, míg a fiatalok az innovációra nyitottságot, az idősebbek a tapasztalatot teszik bele a munkába. Hozzátette, ahhoz azonban, hogy ez működőképes legyen, és jó döntéseket tudjanak hozni, elengedhetetlen a közös gondolkodás. 

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év fiatal agrárszakembere díjat Szűcs András, a Belvárdgyulai Zrt. főagronómusa vehette át. A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 12:14