Forradalmi lépés a növényvédelemben: óriási változások jöhetnek a szántóföldeken

Forradalmi lépés a növényvédelemben: óriási változások jöhetnek a szántóföldeken

agrarszektor.hu
Új magasságokba emelheti a mezőgazdasági robotikát a Boston Dynamics Spot robotjával a Corteva Agriscience. A vállalat az elsők között van a mezőgazdaságban, amely ezt az innovatív és élvonalbeli platformot használja arra, hogy sétáljon a kukorica-, a napraforgó- és egyéb növénysorok között. A robotnak lehetősége van új vetőmag- és növényvédelmi megoldások terepi tesztelésére, mivel rengeteg adatot begyűjthet, támogathatja az új növényvédelmi fejlesztések alkalmazását és ellenőrizheti a műveleteket. A Spot robot számos képessége segíthet a Corteva-nak jobban megérteni a növények fejlődési folyamatait és összetett tulajdonságait, hogy támogassa a kutatási és fejlesztési folyamatokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Corteva Henry A. Wallace (a Pioneer® alapítója) szeretett anatóliai juhászkutyái után Anatolijnak ("Annie") nevezte el robotját - írja közleményében a cég. Annie folyamatosan képes dolgozni olyan környezetben, ahol egyenetlen felületek és magas napi hőmérséklet van, így megvédve a Corteva Agriscience alkalmazottait a potenciálisan veszélyes helyzetektől. Annie közvetlen érzékelési képességei és, hogy képes bizonyos cselekvéseket végrehajtani egy adott parcellán, vagy az egyes üzemekben, segítenek újragondolni a munkafolyamatok és -módszerek eddigi gyakorlatát - mondta Geoff Graham, a Corteva Agriscience vetőmag fejlesztési vezetője. 

A robot óriási potenciállal rendelkezik, azáltal hogy képes a növénysorok között navigálni, eszközöket húz és hordoz magával, közben adatokat gyűjt és hatékonyabban alkalmazza a vegyszereket, ezzel mégtovább bővítjük megoldásainkat, amiket a gazdáknak nyújthatunk.

A Spot robotok automatizálják az érzékelést és az ellenőrzést, korlátlan számú adatot rögzítenek, amelynek elemzésével biztonságosabbá, hatékonyabbá és kiszámíthatóbbá teszik a munkát. A Corteva a kezdeti koncepcióbizonyításhoz és a pontos GPS-irányítási technológiák integrálásához a Spot robotplatformba, együttműködik a Trimble-lel, a fejlett helyalapú megoldások vezető szállítójával, hogy maximalizálják a termelékenységet és növeljék a jövedelmezőséget. A három vállalat közösen kifejlesztett megoldása egyesíti a Spot robot egyedülálló mobilitását a Trimble autonóm navigációs képességeivel és a Corteva innovatív megközelítésével, amely segít a gazdáknak leküzdeni a mezőgazdaság kihívásait.

Címlapkép forrása: Corteva Agriscience

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?