Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

Sokan termesztenek búzát, de rosszul gondozzák: erre nem mindenki figyel oda

agrarszektor.hu
Megkezdődött az őszi búzák virágzása, így a zászlóslevél és a kalász hatékony védelmét is meg kell terveznie a gazdáknak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az elmúlt hét hűvös, csapadékos időjárása, majd a felmelegedés kedvez a gombás betegségek terjedésének - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A 20 fok körüli hőmérséklet és a sok nedvesség megfelelő körülményeket biztosít a fahéjbarna levélfoltosság (Pyrenophora tritici-repentis) terjedésének, az emelkedő hőmérséklet, pedig a vörös rozsda (Puccinia recondita) megjelenését és terjedését segíti elő.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Az aktuális időjárás a fuzárium (Fusarium spp.) terjedését is elősegíti, melyek termés mennyiségét és minőségi mutatóit is negatívan befolyásolják. A fuzárium-fajok által termelt mikotoxinok gabonában megengedett határértékei az 1881/2006/EK rendeletben meghatározottak, érdemes tehát fokozott figyelmet fordítani a védelemre! A hatékony védekezés érdekében a kalászhányást követően a lehető leghamarabb szükséges hatékony gombaölő szer kombinációt használva minél jobb permetlé borítást elérve elvégezni a növényvédelmi kezelést. 

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?