Borúra derű: mínuszokkal indít a hétvége, de végre lesz napsütés is

Borúra derű: mínuszokkal indít a hétvége, de végre lesz napsütés is

MTI
Sok napsütés várható a hétvégén, legfeljebb néhol lehet egy-egy futó zápor. Napközben jellemzően 15 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek, de hajnalban néhol mínuszokra is készülni kell - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken napos idő várható, legfeljebb az ország északkeleti negyedében alakulhat ki néhány futó zápor. A szél élénk, a Dunántúl északi részein és a főváros tágabb környezetében erős lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, fagyra főként az Északi-középhegységben van esély. Délután 13-17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton sok lesz a napsütés, legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy jelentéktelen futó zápor. Hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, a fagyzugokban lehet gyenge fagy. A legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de sok helyen erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, helyenként - nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben - előfordulhat zápor. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A minimumok mínusz 2 és plusz 5, a maximumértékek 13-19 fok között alakulnak, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?