Kánikula tör be az országba pünkösdkor, jön a 35 fok: itt a friss előrejelzés

Kánikula tör be az országba pünkösdkor, jön a 35 fok: itt a friss előrejelzés

MTI
Melegszik az idő a jövő héten, a meteorológiai nyár első napjaiban. Vasárnap akár 35 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn az ország nagy részén számítani lehet néhány órás napsütésre. Helyenként előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel az ország délkeleti térségében. Estétől a délkeleti határ közelében egy-egy zivatar sem kizárt. A leghidegebb órákban 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcsértékek 19 és 25 fok között várhatók, a tartósabban borongós tájakon lesz hűvösebb.

Kedden általában sok lesz a napsütés. Estig legfeljebb délen, délnyugaton, ezt követően viszont nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. A szél helyenként élénk, zivatarok környezetében akár viharos is lehet. A hajnali 7-14 fokról délutánra 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán, június elsején a hajnali órákban még a keleti országrészben lehetnek záporok, zivatarok, majd délelőtt arrafelé is csökken a "csapadékhajlam". Emellett jellemzően sok lesz a napsütés. Többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Hajnalban 10-17, a délutáni órákban 24-29 fokot mérhetnek.

Csütörtökön és pénteken is sok lesz a napsütés. Csütörtökön még előfordulhat néhol zápor, zivatar, pénteken nem valószínű csapadék. Csütörtökön a minimumok 11 és 18, a maximumok 26 és 31 fok között várhatók. Pénteken a hajnali 13-20 fokról 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton és vasárnap, pünkösdkor a napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb 29 és 34 fok között várható. Vasárnap a hajnali 16-23 fokról délután 26-35 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?