Ezt kell tudni a magyar dísznövényekről: új könyvet adott ki az Agrárkamara

Ezt kell tudni a magyar dísznövényekről: új könyvet adott ki az Agrárkamara

agrarszektor.hu
Megjelent a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Mezőgazdasági kézikönyv-sorozatának legújabb része, a "Magyar nemesítésű díszfák, díszcserjék, örökzöldek" című kiadvány, a maga nemében egy hiánypótló összeállítás, amely a hazai fajtákat gyűjti egybe és mutatja be, képekkel és rövid leírásokkal.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A dísznövények, díszfák környezeti hasznossága egyre inkább a figyelem előterébe kerül. A jó minőségű, jól ápolt zöldfelületek jelentős hatást fejtenek ki a városokban, településeken élő emberek életminőségére, mindennapi tevékenységére, munkájára, egészségi állapotára, olvasható a NAK oldalán. Ennek kapcsán kimondható, hogy a díszkertészek díszfaiskolai termékei, a díszkertészek zöldfelületi szolgáltatásai jelentős szerepet töltenek be közegészségügy területén. A nagyberuházásokhoz kapcsolódó mai modern zöldfelületi fejlesztések nem ok nélkül számolnak a dísznövények, díszfák, környezeti hasznával, ökológiai szolgáltatásával, gazdasági jelentőségével, klímát szabályzó működésével.

Az ezen a linken elérhető kötet olyan növényeket mutat be, amelyeket elsősorban díszítő értékük és környezeti hasznosságuk miatt termesztünk, és széles körűen alkalmazunk a közterületeken, közparkokban, köz- és magánkertekben. Bízunk benne, hogy kiadványunkkal elősegítjük a hazai klímára való, kiváló minőségű, magyar nemesítésű fajták választását és felhasználását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58