Még nem akar véget érni a nyár: jövő héten is marad a napsütéses, meleg idő

Még nem akar véget érni a nyár: jövő héten is marad a napsütéses, meleg idő

MTI
A jövő héten is napsütéses, meleg lesz az időjárás. Néhol akár 31 fok is lehet, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett eleinte még északon, északnyugaton eshet az eső, majd délután főként az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb környezetében szórványosan várható zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Ettől függetlenül zivatarok idején is lehet viharos erejű széllökés. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz. Napközben 25-30 fokig melegszik fel a levegő, de az Alpokalján ennél hűvösebb is lehet.

Kedden általában sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 7 és 15, a maximumhőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Csütörtökön a sok napsütés mellett helyenként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és egy-egy zápor sem kizárt. A minimumhőmérséklet 9 és 16, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Pénteken napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 10-15 fok lesz. Napközben 24-29 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton a sok napsütés mellett főleg a Dunántúlon helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de csapadéknak kicsi az esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Jövő vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett szakadozott felhősáv vonulhat át északnyugatról délkelet felé. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Megélénkül, több helyen megerősödik a szél, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?