Ma sem lesz nyugtunk: a fél országra kiadták a figyelmeztetést a közelgő vihar miatt

Ma sem lesz nyugtunk: a fél országra kiadták a figyelmeztetést a közelgő vihar miatt

MTI
Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szerda délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt. Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: késő délutánig, kora estig a Dunántúlon (nagyobb eséllyel a hegyvidéki tájakon) és a középső megyékben alakulhatnak ki elszórtan zivatarok, egy-egy helyen felhőszakadással (25-30 milliméter körüli csapadékkal), jégesővel, illetve 60 kilométer/óra feletti széllel. Estétől csütörtök délig nem valószínű zivatar. Csütörtök délutántól előbb a Dunántúl nyugati felén, estétől már az Északi-középhegység térségében is előfordulnak zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés társulhat.

A napi középhőmérséklet szerdán főként a délkeleti országrészben elérheti a 25 Celsius-fokot, csütörtökön már döntően alatta marad. Hőség veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint szerdán napközben 28-33 fokig emelkedik a hőmérséklet. Késő estére általában 18-25 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?