Újrainduló turizmus: sikerrel zárult az idei tihanyi levendulaakció

Újrainduló turizmus: sikerrel zárult az idei tihanyi levendulaakció

agrarszektor.hu
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság "Szedd Magad" levendulaakciója Tihanyban. A 3 héten át tartó program idén is sok látogatót vonzott: több mint húszezren éltek a levendulaszedés lehetőségével. Az ország nemzeti parkjai teljes programkínálattal várják a pihenni, feltöltődni és kirándulni vágyókat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bár a "Szedd Magad" akció lezárult, az igazgatóság a következő két hétben is folytatja a levendula aratását a kezelésében lévő ültetvényeken, a Tihanyi-félszigeten. Ezután veszi kezdetét a lepárlás, majd a folyamat végén elkészül a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyes terméke: a Tihanyi Levendula Lelke olaj és a levendula harmatvíz. A kizárólag helyi alapanyagból készült termékek rendkívül népszerűek a nemzeti park látogatói körében, tudhattuk meg az Agrárminisztérium közleményéből.

Magyarország 10 nemzeti parkja újra teljes kínálattal várja a pihenni, feltöltődni és kirándulni vágyókat. Az érdeklődők olyan izgalmas programokon vehetnek részt, mint például kenutúrák a Fertő nádasában vagy a hódok nyomába eredhetnek a Vén-Dunán, megcsodálhatják a naplementét a Sas-hegyen, eltölthetnek 24 órát a Börzsöny vadregényes tájain, geotúrán vehetnek részt a Káli-medencében, kipróbálhatják, hogy milyen hajóskapitánynak lenni a Tiszán, megismerkedhetnek a vadlovak életével a Hortobágyon, vagy éppen egy kalandos bugaci esti túrán pillanthatnak be a puszta életébe.

A színes programkínálat és a szakvezetéses túrák mellett az érdeklődők önállóan is felfedezhetik hazánk páratlan természeti kincseit a védett területeket átszövő 186 tanösvényen. Országszerte összesen 40 idegenforgalmi hasznosítású barlang, 64 bemutatóhely, 33 látogatóközpont, 6 tájház, 15 erdei iskola mutatja be a nemzeti parkok élő és élettelen természeti-, illetve kulturális értékeit.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?