Kis változtatással, de idén is megrendezik a nagy múltú környezetszépítő versenyt

Kis változtatással, de idén is megrendezik a nagy múltú környezetszépítő versenyt

MTI
A Virágos Magyarország versenyt idén is meghirdeti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amely május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket, a legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak, közölte az ügynökség pénteken az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közlemény idézte Guller Zoltánt, az MTÜ vezérigazgatóját, aki elmondta, a 27 éves múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny az ország legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, amely idén, a koronavírus-járvány miatt átalakul. 2020-ban a szervezők az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerik el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa, mondta Guller Zoltán. A vezérigazgató hozzátette, bízik abban, hogy az átalakult verseny a magyarországi díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.

A május 15-én induló "Virágos balkonok, virágos kertek" című pályázatnál a résztvevőknek 6 darab balkonkerti vagy előkerti fotót és egy legfeljebb 400 karakteres leírást kell készíteniük két kategóriában a "Legvirágosabb balkon" vagy "Legvirágosabb előkert". A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a verseny honlapján.

A szervezők arról is beszámoltak, hogy kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal díjazzák majd az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, valamint a közönség is szavazhat, az általuk kiválasztott pályázatokat 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal ismerik el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?