Gyomirtós mézzel öntötték le a méhészek a mezőgazdasági minisztériumot

Gyomirtós mézzel öntötték le a méhészek a mezőgazdasági minisztériumot

MTI
Gyomirtóval szennyezett mézzel öntötte le szerdán a német mezőgazdasági minisztérium berlini épületének lépcsőjét egy német méhész házaspár, hogy így tiltakozzon a növényvédőszerek egyik vitatott összetevőjének használata ellen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Sebastian és Camille Seusing egy vödörnyit locsolt ki a minisztérium lépcsőjére abból a nagy mennyiségű glifozáttal szennyezett mézből, amely a vitatott szerrel kezelt szántóföldek közelében lévő brandenburgi méhészetükből származik. A párnak 4 tonnányi mézet kellett megsemmisítenie, ez nagyjából 60 ezer euró veszteséget jelent, ami veszélyezteti a megélhetésüket. Seusingék felszólították Julia Klöckner mezőgazdasági minisztert, hogy tegyen többet a glifozát virágos növényeken való alkalmazásának megakadályozásáért.

A környezetvédők - a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtóban megtalálható - glifozát azonnali betiltását követelik, aggódva, hogy annak használata a méhek és egyéb rovarok populációnak hanyatlását okozhatja. A német kormány ígéretet tett arra, hogy idén megkezdi a glifozát fokozatos kivonását a forgalomból, és 2023 végére teljesen beszünteti a szer használatát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?