Kettészakad az ország: ezt a térségét nem kíméli majd az egész napos eső

agrarszektor.hu
Több hullámban érkezik a csapadék kedden az ország felé. Míg északon a tartós eső lesz a jellemző, addig délen eleinte záporok, zivatarok alakulnak ki, és csak este érkezik meg az igazi eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt. A hőmérséklet szintén két részre osztja majd az országot, van ahol 11-16, másutt pedig 17-23 fok között várható.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedden megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek majd az egybefüggő felhőrétegben - írja a met.hu. Többfelé, több hullámban lehet csapadék: északon tartós eső, míg délebbre eleinte záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki, majd a kora esti óráktól ezeken a vidékeken is az eső lesz a jellemző. A déli szél nagy területen lesz élénk, olykor erős, de az Észak-Dunántúlon az északi, északkeleti szél fog megerősödni. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11, 16, míg délebbre 17, 23 fok között várható.

<b>

EZ IS ÉRDEKELHET
</b>Ahogy azt már tegnap megírtuk Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Szintén sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?