Német gigakertészet: a hazai szektor májusban kap lehetőséget a meghallgatásra

agrarszektor.hu
Múlt hét csütörtökön a hazai hajtatókertészet jövőjéről és a német tulajdonú FAKT AG tervezett kertészeti beruházásáról egyeztetett dr. Nagy István agrárminiszter a FruitVeB képviselőivel. A német tulajdonosok beruházási terveiről és a készülő szakmai egyeztetésről elsőként az agrárszektor.hu számolt be. Most megkaptuk a FruitVeB közleményét a találkozóról.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy az Agrárminisztérium és a FruitVeB egymással együttműködve elkészíti a hazai hajtatókertészet középtávú fejlesztési programját a következő fél évben. Ebben megfelelő alapossággal és mélységig értékelhetőek lesznek a hazai hajtatókertészet erősségei és gyengeségei, fejlődési lehetőségei és korlátai, valamint ezekre alapozva meghatározhatók azok az intézkedések, melyek a hazai hajtatókertészeti szektor jövőjét szolgálják. A program szakmai-társadalmi megvitatása és elfogadása után a felek rendszeresen és folyamatosan értékelik a megtett intézkedéseket, illetve az előrehaladást.

EZ IS ÉRDEKELHET
A közlemény szerint a találkozón nem került sor a FAKT AG terveinek megvitatására, hanem a felek arról egyeztek meg, hogy a FruitVeB a következő negyedévben egy fórumot szervez (várhatóan a májusi küldöttgyűlése keretében), melyen dr. Nagy István agrárminiszter és Prof. Hubert Schulte-Kempert, a FAKT AG vezérigazgatója is részt vesz. A hazai kertészet képviselői csak itt ismerhetik majd meg a FAKT AG tervezett magyarországi kertészeti projektjének részleteit, illetve megvitathatják ennek hatásait a magyar kertészeti szektorra.

A közlemény alapján úgy tűnik, a szaktárca a német beruházást továbbra is támogatja, de megadja annak a lehetőségét is, hogy a szektor saját fejlesztési programja mentén plusz támogatásokban részesüljön.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?