Hektáronként 12 ezer forint támogatás a szőlőkabóca ellen

agrarszektor.hu
Támogatási kérelem nyújtható be az amerikai szőlőkabóca elleni megelőző védekezéshez a szőlőültetvényeken. A Magyar Államkincstár 2019. március 1-31. között várja a kérelmeket a védekezés támogatására, amivel az amerikai szőlőkabóca által terjesztett, a szőlő aranyszínű sárgaságát okozó fitoplazma terjedése előzhető meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A támogatás a védekezési időszakban a szőlőültetvényen kijuttatott növényvédő szer vételárához vagy a gépi bérmunka-szolgáltatás formájában elvégzett növényvédelmi költségekhez nyújt 75 százalékos vissza nem térítendő támogatást. A támogatás mértéke hektáronként legfeljebb 12.000 forint azzal, hogy a támogatás szőlőtermelőnként nem haladhatja meg a 240.000 forintot. A korlátozás alól kivételt jelent a Nébih által prebázis, bázis vagy certifikált kategóriájúként elismert és nyilvántartásba vett nemes és alany szaporító-alapanyag, valamint a szőlőoltvány-iskolában nevelt, szőlőültetvény létesítésére alkalmas ültetési anyag előállítására szolgáló szőlőültetvény.

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a támogatás jogosultja a szőlőtermelő vagy a támogatás igénylésére felhatalmazott termelői szerveződés, amelynek a szőlőtermelő tagja. A támogatásra jogosult a tárgyévben kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be. Az elfogadott támogatási kérelem alapján végrehajtott növényegészségügyi védekezés iránti kifizetési kérelemről a Kincstár külön közleményt ad ki. A kifizetési kérelem legkésőbb augusztus 15-ig nyújtható be a Kincstár által erre a célra közzétett nyomtatványon.

A támogatási kérelem benyújtására vonatkozó 4/2019 (II.1.) MÁK-közlemény és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok itt találhatóak meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?