Aggódnak a németek, rosszul virágzik a repce

agrarszektor.hu
Az elmúlt hetek hirtelen jött meleg, aszályos időjárása még rosszabbul érintette a németeket, mint minket. Ott ugyanis még csak most jár a virágzás elején a repce, a legérzékenyebb fázisában érte az áprilisi hőstressz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hervadó, potyogó virágkezdemények, gyenge kötés az eredménye az áprilisi nyárnak Németországban. A helyzetet rontotta, hogy a rovarok nagyon elemükben érezték magukat, a repcefénybogár invazív módon lepte el a táblákat. A szezon náluk is nagyon vontatottan és sok csapadékkal indult, az állományok egy része már ekkor gyengébben jött ki a télből az elvárhatónál. Az extrém áprilisi időjárás mindössze két hetet adott a növényeknek a szárbaindulástól és az első bimbók megjelenéséig. Megviselte az állományokat a nappali és éjszakai hőmérséklet közötti 20 fokos ingadozás is. Már a virágképzésben zavart tapasztaltak a gazdák, amit tömeges virágelrúgás követett a nyáriasan forró időjárásban.

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A nemesítőházak szüntelenül járják a határt, hogy tanácsaikkal segítsék a gazdákataz állomány megmentésében, közben a mezőgazdasági minisztérium biztatja őket, hogy van még remény: az alsóbb elágazódási szinteken még berakódhatnak a képződő becők, ne tárcsázzák ki idő előtt a táblát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?