Csőd szélén a mintafalu

agrarszektor.hu
A mintafaluként emlegetett Gelsén ellen adósságrendezési eljárást indíttatott az önkormányzat, mintegy 1,5 milliárd forintos tartotás miatt. A Zala Megyei Bíróság pénzügyi biztosnak nevezte ki a Vectigalis Zrt.-t, mivel az önkormányzat 60 napon túl nyúló tartozása túl mutat a 292 millió forinton - közli a Zalai Hírlap.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ez az összeg az elmúlt években felvett 955 millió forintnyi hitellel, annak kamataival és 40 millió forint folyószámlahitellel gyűlt össze. Amennyiben a pályázatokon elnyert összegeket is vissza kell téríteniük, ez az összeg a 2 milliárd eurót is meghaladhatja. Januárban a bérek kifizetése is csúszott, mivel a hitelezők inkasszót nyújtottak be.

Az önkormányzat emiatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával. Emellett fegyelmi eljárást indítottak Téglás Zsuzsanna közjegyző ellen is, aki december közepén le is mondott tisztségéről.

Az elmúlt évtizedek komoly beruházásai is közelebb vitték a falut a csődhöz. Igaz, hogy ezek nagy része pályázat útján valósult meg, de az önrészt az önkormányzatnak kellett kifizetnie. Ezen projektek tartalmaztak egy tanuszodaként is alkalmazható fedett termálfürdőt, a faluközpont felújítását, és a térség legkorszerűbb intézményének számító iskola létrehozását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06