Ezt sok kerttulajdonos elfelejti: vagyonokat fizethet, aki nem figyel erre

Ezt sok kerttulajdonos elfelejti: vagyonokat fizethet, aki nem figyel erre

agrarszektor.hu
Egy gyönyörű kert kialakításához és megőrzéséhez jó állapotú és minőségi szerszámokra van szükség. Minden eszköz hozzájárul a kertész sikeréhez és a növények egészségének megőrzéséhez, ám ha nem fordítunk kellő figyelmet karbantartásukra, akkor nem csak növényeinkben tehetünk kárt, de könnyen dobhatunk ki feleslegesen hatalmas összegeket az ablakon. A megfelelően tisztított és karbantartott eszközök sok éves közös munkával hálálják meg a gondoskodást, így megkímélve a pénztárcánkat is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Amikor a hideg, fagyos időjárás közeleg és már alig akad tennivalónk a kertben, felmerül az a kérdés is: mi legyen a kerti szerszámokkal, a fűnyíróval és más eszközökkel - írja a HelloVidék. A jó minőségű szerszámok nem olcsóak, de ha rendszeresen karbantartjuk őket, hosszú évekig jó hasznukat vehetjük.

  • Éppen ezért, a kerti eszközök őszi/téli karbantartása azzal kezdődik, hogy az utolsó használat után érdemes alaposan letisztítani őket.
  • Élesítsük az metszőollókat, rögzítsük a lötyögő ásófogantyúkat és alaposan tisztítsuk meg a kerti kesztyűket.
  • A locsolótömlőkben ne maradjon víz, és ha van, az öntözőrendszert is szakszerűen téliesítsük.
  • Az utolsó őszi használatkor ügyeljünk arra, hogy a benzines fűnyíróban ne maradjon üzemanyag.
  • A fűnyíró késeit is élesítsük, majd olajozzuk meg.
  • A kerti gépekről keféljük vagy töröljük le a rászáradt füvet és sarat.
  • A négyütemű kisgépmotorok elterjedésével ne feledkezzünk el a rendszeres motorolaj-cseréről a használati utasítás szerinti időközökben, de legalább évente egyszer.

Hová kerül ezután a rengeteg szerszám és gép?

Minden kerti munka szezonális, így általában van egy tárolónk, garázsunk, ahol eszközeink a téli álmukat tölthetik. Fontos, ha az egész napos ásás után másnap is szükségünk lehet az ásónkra, akkor se hagyjuk a kertben. Tisztítás után mindig töröljük szárazra és vigyük a tárolóhelyre az összes használt eszközt, ahol biztonságban és száraz helyen lehetnek. Ha lehet akasszuk fel a nagyobb szerszámokat, így elkerülhetjük, hogy a következő használatnál esetleg kicsorbult gereblyével kelljen dolgoznunk.

Mit tehet az, akinek nincs pincéje vagy garázsa? Aki nem rendelkezik a telkén pincével vagy garázzsal és nincs is hely ahhoz, hogy építeni tudjon egy nagyobb fészert, azok legtöbb esetben kész megoldásokhoz nyúlnak. Létezik ugyanis fábó vagy műanyagból készült tárolók, melyek nem foglalnak nagy helyet, mégis rengeteg dolog elfér bennük.

Milyen típusú termékek vannak erre a célra (ládák, faházak stb)?

A Praktiker szakemberei a HelloVidéknek elmondták, hogy a kerti szerszámok tárolására szerszámosházak (fa, műanyag, fém), falra szerelhető szerszám tároló eszközök, valamint szerszámtároló állványok a legalkalmasabbak. A legfontosabb, hogy zárt helyen, függőleges helyzetben, egymástól kicsit messzebb tudjuk a nyeles szerszámokat tárolni

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?