Top 10 szobanövény 2020-ban: ezeket keresték idén a legtöbben

Top 10 szobanövény 2020-ban: ezeket keresték idén a legtöbben

agrarszektor.hu
Hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság a szobanövények, egyre többen dobják fel a lakást hol a megszokott, hol a legkülönlegesebb példányokkal. De melyek voltak a legnépszerűbbek 2020-ban, melyik fajokra, fajtákra kerestek rá az emberek a legtöbbször a Google ben? Tudd meg, mely szobanövények tartották a leginkább lázban az embereket idén.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szobanövények minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendtek idén, ami valószínűleg részben a koronavírus-járványnak is köszönhető - írja a balconygardenweb.com. Ha kíváncsi vagy, melyek voltak idén a legkeresettebbek, vagyis mikre kerestek rá 2020-ban a legtöbben a Google-ben, akkor íme, itt a lista. 

1. Bonsai

Összes globális keresés: 565.000

A bonsaiok nagyon népszerű szobanövények, feltűnő megjelenésük miatt ugyanis sokan előszeretettel választják őket a lakás díszének, ráadásul számtalan formában és méretben is kaphatók. A virtuális dobogó első helyén végeztek a 2020-as népszerűségi versenyben a Google találatok szerint. 

2. Anyósnyelv

Összes globális keresés: 368.000

Az anyósnyelv hosszú évek óta nagyon kedvelt szobanövény, nemcsak elegáns megjelenése miatt válsztják sokan, de képes kiszűrni a levegőből a káros anyagokat is, így az egészségre is jó hatással lehet. A dobogó második helyén tehát az anyósnyelv áll.

3. Vitorlavirág

Összes globális keresés: 264.000

Csodálatos megjelenése, és minimális gondozási igénye miatt sokak általán kedvelt szobanövény a vitorlavirág, emellett levegőtisztító képessége is van. Ez a növény végzett a képzeletbeli dobogó harmadik helyén. 

4. Zöldike

Összes globális keresés: 247.000

A zöldike tarkai levelei miatt tökéletes dísze lehet bármelyik lakásnak, emellett kevés odafigyelést igényelnek, így a kezdőknek is tökéletes választás lehet. Ráadásul ha mindez nem lenne elég, képesek megtisztítani a levegőt is. 

5. Flamingóvirág

Összes globális keresés: 239.000

A flamingóvirág egyedi alakja miatt különleges éke lehet bármelyik lakásnak, ráadásul élénk színévél magára vonzza a figyelmet. Gondozásuk nagyon egyszerű, mindössze arra kell odafigyelni, hogy ne öntözzük túl őket, és havonta egyszer kapjanak műtrágyát. 

6. Vadkakaó

Összes globális keresés: 205.000

Ez a mini fára hasonlító szobanövény érdekes, fonott törzse és élénkzöld levelei miatt igazi különlegességnek számít. Ráadásul sokak szerint a vadkakaó szerencsét és jólétet hoz a tulajdonosának.tulajdonosnak.

7. Pozsgafa, majomfa

Összes globális keresés: 163.000

Ezt a Dél-Afrikában őshonos szobanövényt sokan elegáns megjelenése és rendkívüli ellenállóképessége miatt szeretik. Az egyik legnépszerűbb növény volt 2020-ban, ami nem véletlen, hiszen tökéletes választás lehet akár egy kezdő számára is. 

8. Aloe Vera

Összes globális keresés: 139.000

Az aloe vera évszázadok óta az egyik legkeresettebb növény, ami nem véletlen, hiszen gyógyászati és kozmetikai célokra is kitűnően felhasználható. Emellett gyönyörűen mutat bármelyik lakásban, számtalan változatban kapható, és a gondozása sem igényel különösebb tudást. 

9. Lantlevelű fikusz

Összes globális keresés: 101.000

Ha valami különlegességet keresünk, akkor az egyik legjobb választás ez az ikonikus szobanövény, a lantlevelű fikusz. Gyönyörű széles leveleivel tökéletesen mutat bármelyik nappaliban, mindössze mérsékelt öntözésre és közvetett napfényre van szüksége.

10. Dracéna, sárkányfa

Összes globális keresés: 80.000

A dracénák az egyik legnépszerűbb szobanövények. Figyelemfelkeltő megjelenésük és hosszú leveleik miatt bármelyik lakásnak csodás díszei lehetnek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?