Ez a trükk tényleg működik: ennyire egyszerű a poloskák elleni védekezés

agrarszektor.hu
A poloskák ellen valószínűleg már rengeteg házi praktikával megpróbálkozott a kertészek többsége, ugyanakkor nem mindenkinél válnak be ugyanazok a módszerek. Az utóbbi időben a bosszantó kártevő sajnos még inkább elszaporodott Magyarországon, és évről évre egyre több tápnövénye van. Találtunk egy gyors módszert, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és gyümölcsöktől, elég mindössze két, amúgy is gyakran előforduló növényt elültetnünk a kertünkben, amelyek majd magukhoz vonzzák a poloskákat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ahogy azt korábban megírtuk, van aki szerint néhány szál búzával kitűnően távol lehet tartani a poloskákat a kerttől, akik így inkább a kalászoló zöld gabonát szivogatják a zöldségek és gyümölcsök helyett. Ehhez elég mindössze néhány szem búzát elültetnünk a kertben négyzetméterenként, és a tapasztalatok szerint a növényeket alig éri majd kár. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Ugyanebben a csoportban találtunk két újabb növényt, amely a kertészek szerint ugyanúgy működik mint a búza. Az egyik ilyen a szőrös disznóparéj, amely egy nagyon gyakran megtalálható gyomnövény. A csoporttag szerint a paradicsomjai között van néhány disznóparéj, a poloskák pedig inkább azon tanyáznak, mint a paradicsomon. 

A másik ilyen növény a csalán. A virágzatát ugyanis nagyon szeretik a poloskák, és emiatt tömegesen azon pihennek. Így ha el akarjuk őket távolítani a kertből, elég mindössze a virágzatot levágni, és máris több tíz poloskától szabadulhatunk meg egyszerre. 

A poloskák ellen egyébként nagyon nehéz védekezni az utóbbi években ugyanis egyre több lett a tápnövényük. Habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03