Itt a népszerű örökzöld legnagyobb ellensége: brutális károkat okozhat, ha nem védekezel időben

agrarszektor.hu
A meleg és napos idő hatására megindult a selyemfényű puszpángmoly hernyójának károsítása. A kártevők már aktívak a buxusokon, így itt az ideje elkezdeni a védekezést ellenük. Több rovarölő szert is bevethetünk, összegyűjtöttük melyek ezek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A selyemfényű puszpángmolynak évente három nemzedéke alakul ki Magyarországon, a legutolsó nemzedék hernyó alakban, az általuk szőtt levelek között, általában a hajtásvégeken telel át. Általában tavasszal kezdi el károsítását, 9-10 fok körüli hőmérséklet esetén ugyanis az áttelelt lárvák aktivizálódni kezdenek. A hirtelen jött meleg hatására, idén már megjelent a kártevő a buxusokon, és elsősorban a naposabb részeken már megtalálhatjuk a kis hernyókat.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Érdemes időben elkezdeni a védekezést, a selyemfényű puszpángmoly ugyanis képes napok alatt tarra rágni a növényeket. Ha meg szeretnénk ettől védeni a buxusainkat, akkor már kora tavasztól, őszig érdemes a folyamatos növényvédelem. A védekezés alapja, hogy minél hamarabb észleljük a kártevőt, és felszívódó rovarölőszert, illetve  tapadásfokozót is használjunk ellene. Több III. kategóriás növényvédő szer is használható, ilyenek az acetamiprid és a deltametrin hatóanyag tartalmú rovarölő szerek. Érdemes a bokrokat alaposan kívül belül, lehetőleg nagynyomású permetezővel átfújni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?