Szokatlan módszerrel irtja a gyomokat a legújabb csodamasina

Szokatlan módszerrel irtja a gyomokat a legújabb csodamasina

Megjelent az európai piacokon az ausztrál Nufarm és a német Crop.Zone közös fejlesztésű, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A NUCROP névre keresztelt megoldás már elérhető a német, a francia, a belga és a holland gazdák és vállalkozók számára.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Bő egy hónapja jelentette be Crop.Zone német mezőgazdasági-technológiai start-up, hogy stratégiai szövetségre lépett az Aacheni Egyetem által indulótőkével ellátott GSI GmbH-val és az Aacheni Kereskedelmi- és Iparkamarával. Ezzel belátható közelségbe került az, hogy a német-ausztrál együttműködésben létrehozott, forradalmian új technológiát használó gyomirtó robot az európai piacokon is megjelenhessen, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Most a Future Farming adott róla hírt, hogy a NUCROP névre keresztelt hibrid elektromos növényvédelmi rendszer elérhetővé vált az első érdeklődők számára. A gyomirtás fenntartható alternatíváját Európában először a kiválasztott német, a francia, a belga és a holland gazdák próbálhatják ki.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, NUCROP ötvözi a fizikai és a vegyszeres gyomirtási eljárásokat. A módszer lényege, hogy először egy, az elektromosságot vezető folyadékkal kezeli a gyomnövényeket, amelyeket aztán egy elektromos kisüléssel pusztít el. A gyártó szerint ez a megoldás a hagyományos gyomirtási eljárásoknál sokkal hatékonyabb, és kevesebb energiát is fogyaszt.

A Crop.Zone és a Nufarm a kiválasztott partnerei segítségével több területen, több növénynél is ki fogják próbálni a NUCROP technológiát, mielőtt a tényleges kereskedelmi forgalomba hozás megtörténne. A gyártó szerint a technológia versenyképes árú alternatívát jelent a gazdák és a vállalkozók számára, különösen azoknál a növényeknél, amelyeknél a vegyszeres növényvédelmi lehetőségek korlátozottak, illetve amelyek termesztéséhez más jellegű megoldások szükségesek.

(Címlapkép forrása: Crop.Zone)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?