Gyomirtás felsőfokon: ez a gép óriási fordulatot hozhat a gazok ellen vívott harcban

Gyomirtás felsőfokon: ez a gép óriási fordulatot hozhat a gazok ellen vívott harcban

Közös projektbe kezdett az ausztrál Nufarm és a német a Crop.Zone, hogy 2021-ben a legnagyobb európai piacokat is megismertesse a hibrid gyomirtási megoldásokkal. Az együttműködéssel kifejlesztett eszköz elektromosságot, valamint egy áramot vezető folyadékot használ a gyomtalanításra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nufarm és a Crop.Zone elmondása szerint a kémiai és a mechanikai eljárások kombinálásával új, fenntartható módszert alkottak meg a gyomirtásra. A növényeket először egy szabályozott, szerves és az elektromosságot vezető folyadékkal előkezelik, majd áramot vezetnek beléjük. Az együttműködő vállalatok szerint a gazdák így a hagyományos megoldásoknál nagyobb hatékonysággal és alacsonyabb energiafelhasználással gyomtalaníthatnak a földjeiken, írta meg a Future Farming.

A Nufarm egy ausztrál nagyvállalat, ami vetőmagok és növényvédő szerek fejlesztésével foglalkozik, a Crop.Zone pedig egy német mezőgazdasági-technológiai start-up. Az általuk létrehozott elektrofizikai gyomirtó berendezést a traktor első és hátsó erőleadó tengelyeire kell rákapcsolni. A berendezés a maximális 4 km/h-s sebesség mellett óránként 3 hektárnyi területet tud lefedni. A speciális folyadékot kijuttató permetező és a gyomirtó 8 méteres hatótávolsággal rendelkezik.

Hildo Brilleman, a Nufarm európai ügyekért felelős regionális vezetője elmondta, hogy az új technológia izgalmas innovációt jelent a növényvédelemben. A megoldás lehetővé teszi számukra, hogy a bevált kémiai megoldások mellett egy új opciót kínáljanak az ügyfeleknek, ráadásul versenyképes áron. Különösen fontos lehet ez azoknál a növényeknél, amelyeknél egyre kevesebb opció áll nyitva a vegyszeres gyomirtásra, és amelyek alternatív technológiákat igényelnek.

Az új eljárással működő berendezés először Németországban és a Benelux-államokban lesz elérhető a gazdák számára, 2021-ben.

(Címlapkép forrása: Crop.Zone)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02