Elkészült a jelentés: ez vár a mezőgazdasági elemzési ágazatra a következő években

Elkészült a jelentés: ez vár a mezőgazdasági elemzési ágazatra a következő években

A MarketsandMarkets jelentése alapján a globális mezőgazdasági elemzési piac mérete a 2020-as 0,8 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 1,4 milliárd dollárra fog nőni. A digitalizálás és a kockázatértékelés növekvő tendenciája, valamint a mezőgazdasági ellátási lánc menedzsmentjének javítása iránti erősödő igények a koronavírus-járványnak köszönhetően ösztönözni fogja a mezőgazdasági elemzési piac alkalmazását.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jelentés szerint a munkaerőhiány miatt egyre növekszik az igény a terepi műveletek kiszervezésére. Ez pedig várhatóan ösztönözni fogja a kezelt szolgáltatások növekedését a mezőgazdasági elemzési piacon, írta meg a Future Farming.

A kutatók szerint a városi növénytermesztés szintén a piac egyik hajtóereje. A big data elemzésekkel és mesterséges intelligenciával "felfegyverzett" városi növénytermesztők növelhetik a hatékonyságukat és a rendelkezésükre álló szűkös területekből is kihozhatják a maximumot.

Az elemzés készítői szerint a mezőgazdaságban a mesterséges intelligenciák használatát illetően a pontos terepi adatok gyűjtésének magas költségei jelentik a legfőbb korlátozó tényezőt. A mesterséges intelligenciákon alapuló technológia magas kezdeti beruházásokat igényel, valamint hatékony gazdálkodási eszközöket, valamint képzett és hozzáértő termelőket, ami miatt a gazdák tartanak a technológiától, és nem szívesen próbálják ki a pontos terepi adatok összegyűjtése érdekében.

További kihívást jelent a technológiai lehetőségek ismeretének hiánya, különösen a fejlődő országokban. Az olyan fejlődő országok, mint India és Kína hatalmas piacot kínálnak a digitális mezőgazdaság számára, de a tudatosság és a lehetőségek ismeretének hiánya, különösen a vidéki kisgazdák körében, szintén egy igen komoly korlátozó tényező, olvasható a jelentésben.

A jelentés emellett kitér arra is, hogy 2020 és 2025 között várhatóan Észak-Amerikában fogja uralni a mezőgazdasági elemzési piacot. Ezen a kontinensen ugyanis sok nagyméretű gazdaság működik, és a mezőgazdasági vállalkozások elemzésére szolgáló megoldások alkalmazása megfizethetőbb lesz a nagyvállalkozásoknak, mint a kis- és középvállalkozásoknál, állítják a kutatók.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?