Szüretelés a legújabb technológiákkal? Az élelmes gazdák már így csinálják!

Szüretelés a legújabb technológiákkal? Az élelmes gazdák már így csinálják!

Az amerikai AgroFresh Solutions, Inc. bejelentette a FreshCloud Harvest View névre keresztelt szolgáltatása elindítását, amely a gyümölcstermesztők számára nyújthat segítséget a betakarításban. A szolgáltatás a cég ígérete szerint meghosszabbítja a betakarításra rendelkezésre álló időszakot, növeli a gyümölcsök minőségét és a termés mennyiségét, valamint optimalizálja a munka megszervezését is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az AgroFresh Solutions, Inc. céget az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatói hozták létre 1994-ben, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) támogatásával. A cég által bejelentett FreshCloud Harvest View a cég egy másik, saját tulajdonát képző technológiát, a Harvista 1.3 SC-t fogja kiegészíteni, olvasható a Future Farming oldalán. Ez az eljárás a gyümölcsök betakarítását teszi rugalmasabbá azáltal, hogy kitolja az erre rendelkezésére álló időt, miközben a gyümölcsök minőségét is javítja és a betakarításhoz szükséges munkaerő felhasználását is optimalizálja.

Az amerikai cég szerint a FreshCloud Harvest View rögzíti, rendszerezi, valamint gyorsan és könnyen megérthető formában közzéteszi az előrejelzéseit a keményító-hidrolízis alakulásáról. A gyümölcstermesztők ezen előrejelzések alapján időben dönthetnek a Harvista technológia alkalmazásáról, amely a terméshozamok és a minőség maximalizálásának egyik kulcsa.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy aki az AgroFresh szolgáltatásait igénybe veszi, keményítő-teszteket végezhet a gyümölcsöseiben. A tesztek eredményei azonnal feltöltésre kerülnek a FreshCloud Harvest View rendszerébe, és a cég szakértői azonnal megvizsgálják őket.

Az AgroFresh Solutions szerint a szolgáltatásukkal a gyümölcstermesztők könnyű, igény szerinti hozzáférést kapnak az információkhoz, amelyek alapján megalapozott döntéseket hozhatnak. A gazdák rendelkezésére bocsátott adatok megmutatják, hogyan alakul a keményítő-képződés a gyümölcsökben, és akár facsoport-szinten is megtudhatják, hol tartanak az érési folyamatok. Az vállalkozással együttműködő gazdák könnyebben eldönthetik, mikor és hogyan kezdjenek el betakarítani, illetve mikor éljenek a Harvista 1.3 SC technológia nyújtotta lehetőségekkel, hogy a lehető legjobb hozamokat és minőséget érjék el. A FreshCloud Harvest View következő változatában már intelligens keményítő-értékelés funkció is lesz.

Az AgroFresh azon ügyfelei, akik a Harvistát használják, idén még ingyenesen hozzáférhetnek a FreshCloud Harvest View szolgáltatáshoz. A gazdáknak nem kell semmi további eszközt vagy szoftvert megvásárolniuk a szolgáltatások igénybevételéhez, jelentette ki a vállalkozás. A 2020-as betakarítási szezontól az AgroFresh szakemberei segíteni fognak a gazdáknak az új szolgáltatás megértésében és használatában, amely az ügyfelek választott okoseszközén válik majd elérhetővé.

Annak érdekében, hogy az ügyfeleink képesek legyenek a legfinomabb és legfrissebb gyümölcsök előállítására és szállítására, új mérőeszközökre lesz szükségük. Ezért fejlesztettük ki a FreshCloud Harvest View szolgáltatást

- mondta Kim Bui, a szolgáltatás egyik vezető fejlesztője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?