Nagyot húzott a John Deere: teljesen új modellekkel rukkolnak elő

agrarszektor.hu
Új traktorszériát fejleszt a John Deere. A cég bejelentette, hogy négy új modellt készülnek piacra dobni, mindegyik a 6M szériába fog tartozni, és a korábbi 6M, 6MC és 6RC sorozat egységeit fogja felváltani. Ez azt jelenti, hogy a régi, megszokott 6M széria teljesen el fog tűnni a cég kínálatából, és csak az új és az újratervezett modellek lesznek elérhetőek a jövőben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az új modellek mind négyhengeresek lesznek, és 90-120 lóerő közötti teljesítménnyel fognak rendelkezni - írja az Agriland. A cég a kompakt szóval jellemezte ezeket az új modelleket, amelyek 2,4 méteres tengelytávolsággal készülnek majd. Alacsonyabb lesz motorháztető kialakítása, amely így jobb kilátást fog biztosítani előre. A karcsúbbra szabott kormánymű és az újonnan kifejlesztett panorámatető pedig nagyban növeli a kilátást és a láthatóságot a rakodómunkákhoz.

EZ IS ÉRDEKELHET

A korábbiakhoz képest csökkentett tengelytávolság jobb manőverezőképességet fog biztosítani, így a traktor már egy 4,35 méteres sugarú körben is meg fog tudni fordulni. A traktorok a maximálisan megengedett 10,45 tonnás össztömeggel készülnek majd, aminek köszönhetően a kereskedelmi terhelhetőségük a 4,7 tonnát is elérheti.

Az új szériába tartozó valamennyi traktor új tervezésű pilótafülkével fog rendelkezni, amely világosabb, modernebb kinézetű és nagyon csendes lesz. A vezető kényelméről a mechanikus pilótafülke-felfüggesztés és a hárompontos felfüggesztésű első tengely fog gondoskodni.

Valamennyi fontos kezelő funkció az újratervezett jobb kéz felőli panelen lesz, a CommanQuad váltóval felszerelt modellekből elérhető lesz a Compact CommandArm funkcióval rendelkező változat is, amelynél a fontos funkcióknak a kéztámaszon lesz kialakítva a helye.

A modelleken legfeljebb négy mechanikus vagy elektromos SCV szelepnek van hely, az elektromos szelepek most először lesznek elérhetőek traktoron. Az elektromos-hidraulikus joystick-en levő kapcsolók teljesen programozhatóak lesznek, a haladási irány ezekkel és a mechanikus joystick-kel is megváltoztatható lesz.

A négy úgy négyhengeres modellben 4.5L John Deere PowerTech EWL motor lesz, a felújított 6130M, 6140M és 6145M modellek pedig 4.5L John Deere PowerTech PSS motorral kerülnek majd forgalomba. A nagyobb modellekbe hathengeres PVS motort fog rakni a John Deere.

A 6090M-től a 6140M-ig tartó modellekben új funkcióként egy Intelligent Power Management (IPM) nevű teljesítményszabályozóval is el lesznek látva, amellyel a traktor 20 lóerőnyi extra teljesítményt lesz képes leadni szállítási munkákhoz vagy olyan esetekre, amikor a traktor motorjával egy másik berendezést hajtanak meg. Így például egy négyhengeres 6140M modell akár 166 lóerős teljesítményre is képes lesz az IPM technológiának köszönhetően. A traktorok három különféle sebességváltó konfigurációval lesznek elérhetőek: PowerQuad, AutoQuad és CommandQuad.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?