Mobilos applikáció a guminyomás ellenőrzésére

agrarszektor.hu
Tavaly a bolognai gépkiállításon (EIMA) mutatták be azt a Trelleborg-csomagot, amelynek lényege a guminyomás távellenőrzése. Az abroncsba épített szenzor egy applikáció segítségével az okostelefonra küldi a mért adatokat, és jelzi azok optimálistól való eltérését.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Trelleborg egyszerűen használható guminyomás-ellenőrző rendszert fejlesztett ki okostelefonokhoz. A gumiabroncsok szelepházába beépített nyomásérzékelő szenzorok (TLC Plus-kit) mérik a kerekekben uralkodó nyomást, és rádióhullámok útján továbbítják azt a megfelelő applikációval rendelkező mobiltelefonra. A Cloud technológia segítségével a távellenőrzés akár egy teljes járműflottára is kiterjeszthető.

A mobiltelefonon megjelenő képen eltérő (piros) színnel jelenik meg a nem megfelelő guminyomás, miközben mind a négy gumiabroncs belső nyomását is kiírja a készülék "bar" értékekben. Az egyszerűen kezelhető rendszer nagy segítséget jelent a gép kezelőjének az optimális guminyomás-értékek beállításához. A Trelleborg honlapján az áll, hogy a kit segítségével több mint 20 százalékkal csökkenthetőek a termelésre fordított változó kiadások.

A gazdaság tulajdonosa az alkalmazás segítségével bárhonnan ellenőrizni tudja, hogy a gépkezelők a talajszerkezet, a vonóerő és a gázolaj-felhasználás szempontjából is megfelelő guminyomással dolgoznak-e.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?