A Horsch imádja Kelet-Európát

agrarszektor.hu
Az elsősorban vetőgépeiről ismert Horsch GmbH a 2018-as évet 402 millió eurós árbevétellel zárta, amely 12 százalékkal haladta meg az előző évit. Az elmúlt öt évben a multinacionális konszern 72,5 százalékkal növelte az árbevételét - számolt be róla az eilbote-online.com. A cég exportteljesítményének fele a kelet-európai piacról származik. Profiljában egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a precíziós és a biológiai termelés igényei.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgépgyártó vállalat menedzsmentje szerint a sikerek az új fejlesztéseknek, a gyártás modernizálásának és a korrekt marketingnek köszönhetők. A 2018-as árbevételük 4/5-e származott az exportból és csak 1/5-e a belpiacról. Az elmúlt évben mind az export, mind pedig a hazai eladások bővültek. Az exportban a legnagyobb növekedést Kelet-Európában érték el, ahonnan a külpiaci bevételük feleszármazott, ezen belül is legeredményesebbnek az ukrán piac bizonyult.

Nyugat-Európa adta az exportbevételeik szűk egynegyedét, ahol 35 százalékos növekedést könyvelhettek el az előző évhez képest. Ezen a piacon a legnagyobb növekedést Franciaországban, Nagy-Britanniában és Skandináviában érték el. Gyakorlatilag valamennyi gyártmánycsoportban nőtt a termelés és az értékesítés, de ezen belül is a szemenként vető gépek (Maistro, Maestro) és a permetezőgépek forgalma nőtt a leginkább.


Szinte minden gyáregységüknél végeztek fejlesztéseket és beruházásokat, de tavaly legtöbbet Ronnenburgban - ahol a permetezőgépeiket gyártják - fordítottak a gyártás korszerűsítésére, illetve a törzsgyárukban, Schwandorfban is sokat költöttek. Az idei évre az árbevétel további növekedésével számolnak. A novemberi hannoveri Agritechnica kiállításon új

 "hibrid" termeléstechnológiai koncepcióval rukkolnak elő, amely a biológiai és a hagyományos termelési módszerek kombinációjára és a precíziós gazdálkodásra épül. Ez az irány határozza meg a jövőben a gyártási programjukat.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 16. 06:02