Milliárdokat önt a váltógyártásba, magasabb fokozatba kapcsol a német cég

MTI
100 millió euróból új sebességváltó-gyártó üzemet épít Egerben a német tulajdonú ZF Hungária Kft. A beruházás egy év alatt valósul meg, és 770 új munkahelyet teremt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Letették a ZF Hungária Kft. új sebességváltó-gyártó üzemének alapkövét Egerben. A mintegy 100 millió eurós (31 milliárd forintos) beruházás részeként 2018 nyarára elkészül az a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok, amely személygépjárművekhez készülő 8 fokozatú automata sebességváltók gyártásának telephelye lesz - közölte Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója. A magyar kormány a megvalósításhoz 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt.

A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése, amely 770 új munkahelyet teremt.

A beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre.

Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására - mondta Ralph Bast, a ZF AG személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője.

Az anyavállalat világszerte 40 országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket. A mezőgazdaságban is jól ismert a hajtás- és futóműtechnika, valamint az aktív és passzív biztonságtechnika egyik vezető technológiai konszernjeként. Az Egerben gyártott sebességváltók mind exportra kerülnek, ami azt jelenti, hogy a ZF beruházásának eredményeként évi 200 milliárd forinttal nő a magyar export.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?