Iskolásoknak hirdettek meg kétfordulós versenyt a Madarak és fák napja alkalmából

Iskolásoknak hirdettek meg kétfordulós versenyt a Madarak és fák napja alkalmából

MTI
Országos versenyt hirdet általános iskolások számára a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a jelentkezés határideje március 13-a, közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdán az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A megmérettetés során a természet iránt érdeklődő tanulók összemérhetik tudásukat az ország más részein élő diákokkal, a 27. alkalommal meghirdetett országos verseny elsőkörös területi fordulóira 10-14 éves tanulókból álló, háromfős csapatok jelentkezhetnek.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A verseny területi fordulójának időpontja április 3-a, ezen iskolánként egy csapat vehet részt, és egy iskola csak egy területi helyszínre jelentkezhet. Az itt első helyezést elérő csapatok juthatnak tovább a május 8-i országos döntőbe, amelyet a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontjában rendeznek meg. A versenyen történő részvétel ingyenes.

A Madarak és fák napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünnepel az ország. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első alkalmat a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. A versenyről a részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája a MME honlapján olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?