
Csodás borok lehetnek idén, mégsem őszinte a borászok mosolya
A megnövekedett költségeket az ágazat régóta képtelen érvényesíteni az átadási árakban.
A tejhűtők kiemelten fontosak a tejtermelés során, hiszen a tejet a fejés után azonnal megfelelő hőmérsékletre kell hűteni. Erre különböző berendezések léteznek.
A tejhűtők és tejkezelés más eszközei kiemelt fontossággal bírnak a higiénikus tejtermelés során, ugyanis a tejet a fejés után haladéktalanul a megfelelő hőmérsékletre kell hűteni, megelőzendő a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodását. Ebből következik, hogy minőségi tejtermelés nem lehetséges a megfelelő hűtés biztosítása nélkül.
Az élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő tejhőmérséklet csak gépi hűtéssel valósítható meg. A szakértők szerint a tejhűtés egyik leghatékonyabb módszere az ún. pillanathűtés, amikor a tejet a fejés után egyből egy zárt rendszerben, egy megfelelő lemezes hőcserélővel azonnal a kívánt hőmérsékletűre hűtik. Kisebb gazdaságokban azonban inkább az egyszerűbb tartályhűtést alkalmazzák: ezek hűtő és tároló tartályok általában 200 és 5000 liter közöttiek, rozsdamentes acélból készülnek, szigetelésük kettősfalú és keverővel fel vannak szerelve. Ezek a berendezések lehetnek közvetlen vagy közvetett hűtésűek is.
A megnövekedett költségeket az ágazat régóta képtelen érvényesíteni az átadási árakban.
Nem mindenki van azzal tisztában, hogy mitől és hogyan lesz mindig egészséges a pázsit, illetve mikor érdemes locsolni.
Lengyelország az egyelőre megoldhatatlannak tűnő gabonavita miatt nem szállít több fegyvert Ukrajnának.
Ukrajna szorgalmazza a diplomáciai megoldást Lengyelországgal és Szlovákiával a gabonaexporttal kapcsolatban.
Hűti a kedélyeket az ukrán nagykövet és felhívja a figyelmet a kompromisszumos tervre.
Gyakorlati tippek: utazás, divat, étkezés, technológia
Az afrikai sertéspestis (ASP) terjedésének megakadályozása, a járvány felszámolása mindannyiunk közös felelőssége.