2023. október 1. vasárnap Malvin

Rostselmash

A Rostselmash egy orosz mezőgazdasági gépgyártó, amely kombájnokat, traktorokat és útépítő gépeket gyárt. Gépei vörös-fehér színűek.

A Rostselmash egy 1929-es alapítású orosz mezőgazdasági gépgyártó vállalat, amelynek székhelye Rosztov-on-Donban található. A vállalat elsősorban kombájnokat gyárt, és 1955-ben kezdett a gabonakombájnok gyártására szakosodni. Az 1973-ban bevezetett SK Niva betakarítógépeket továbbra is gyártják a kelet-európai piacra. 2007-ben átvették a kanadai Winnipegben működő Buhler Industries irányítását, amely cég a kanadai gyártású Versatile márkájú csuklós traktorok tulajdonosa volt.

A Rostselmash négy kombájnváltozatot gyárt. A 400 lóerős rotációs betakarítógépet Rostselmash néven értékesítik Kelet-Európában és Versatile néven Észak-Amerikában. Ezek közül a Niva egy 155 lóerős kombájn, amelyet a szovjet korszakban fejlesztettek ki, és csak Kelet-Európában és Afrikában kapható. A gyártónál a Versatile traktorok 190-től 620 lóerőig kaphatók. 2021 szeptemberében a Rostselmash bejelentette, hogy útépítő gépeket fog fejleszteni és gyártani, az értékesítés a tervek szerint 2023-ban kezdődik. Az új termelés 70%-át 2024-ig kívánják lokalizálni. Ugyanebben a hónapban megkezdődött az útépítő gépek új üzemének építése is.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.