Landini

A Landini SpA olasz mezőgazdasági gépgyártó, amely traktorokat, traktoros homlokrakodókat és boronákat gyárt. A vállalat az ARGO SpA része. A Landini gépei jellemzően kék színűek.

Az olasz Landini vállalatot Giovanni Landini alapította 1884-ben az olaszországi Fabbricóban. A gyártó 1925-ben kezdett el traktorokat előállítani. 1959-ben készült el a Landini első lánctalpas traktora, a C35, amikor a vállalatot 100%-ban megvásárolta a Massey Ferguson. 1973-ban a Landini piacra dobta a 2 és 4 kerekű traktorok 500-as sorozatát. 1980-ban a vállalat diverzifikálta termékeit, valamint specializálódott. 1989-ben a Landini az ARGO SpA része lett, mivel a Massey Ferguson eladta a vállalat 66%-át. Magát a Massey-t 1994-ben az AGCO vásárolta meg, míg az ARGO még abban az évben további Landini-részvényeket vásárolt. A Landini utolsó, az AGCO tulajdonában lévő 9%-át 2000-ben vásárolta meg az ARGO. A Landini/ARGO továbbra is szállított néhány traktort az AGCO-nak egy szállítási megállapodás keretében. A Landini a traktorokon kívül traktoros homlokrakodókat és boronákat gyárt. A gyártó traktorai a 23 és a 240 lóerő közötti teljesítménytartományban mozognak.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.