Láncfűrész

A vastagabb ágak, gallyak levágására, illetve teljes fák kivágására a legcélszerűbb eszköz a láncfűrész. Ez elektromos, akkumulátoros és benzines kiszerelésben is beszerezhető.

A láncfűrész egyaránt alkalmas vastagabb gallyak, ágak levágására, és teljes fák kivágására. Működtetésük szerint léteznek elektromos, benzines és akkumulátoros láncfűrészek, ezek közül mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is. Az elektromos láncfűrész nagyban korlátozza az ember mozgásterét, hiszen a vezeték hosszától függően tud csak eltávolodni az áramforrástól, valamint gyengébb teljesítményű is, mint benzines társai. Ugyanakkor csendesebb, könnyebb, kisebb és kevesebb karbantartásra van szüksége, valamint olcsóbb is. Az akkumulátoros láncfűrész előnyei megegyeznek az elektromos láncfűrész esetében felsoroltakkal, kiegészítve a nagyobb mozgástérrel, hátránya azonban, hogy rövid üzemideje miatt nem alkalmas a hosszabb ideig tartó munkák elvégzésére. A harmadik lehetőség a benzinmotoros láncfűrész, amely nemcsak mobilitást, hanem nagyobb teljesítményt is garantál, a kezeléséhez viszont megfelelő tapasztalt szükséges. Mint minden kerti szerszám, a láncfűrész is igényel karbantartást, a legfontosabb és munkát leginkább befolyásoló művelet a láncfűrész élezése.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.