Keltetőgép

A keltető a baromfitartás speciális eszközének számít. Ezek a gépek képesek arra, hogy olyan stabil környezetet teremtsenek, amelyben a tojások kikeltethetők.

A tojáskeltető egy olyan gép, amely tökéletes körülményeket teremt a tojás sikeres keltetése és kikelése számára. Ez a berendezés úgy van kialakítva, hogy a keltetési hőmérsékletet és a páratartalmat tökéletes szinten szabályozza. Újraalkotja azt a szerepet, amelyet a természetben a keltetőtyúk játszik. A keltető előnye, hogy egyszerre több tojást képes kikeltetni, és sokkal megbízhatóbb, mint egy tyúk. Ha a tojások egy tojáskeltetőben vannak, sokkal nagyobb a garancia arra, hogy a körülmények a 21 napos keltetési időszak alatt (tyúktojások esetében) végig állandóak maradnak. A keltetőgépek több speciális részből tevődnek össze, mint például a fűtőegység, a rács, a bélés, a fordítómű és a páramérő.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.