Füstölő

A füstölő a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezés. Ez az eljárás igen elterjedt a húsfélék és a sajtok esetében.

A füstölők a különböző élelmiszeripari termékek füstöléses tartósítási eljárását szolgáló berendezések összefoglaló neve. A füstölésnek a tartósítás mellett a kellemes ízhatás elérésében is fontos szerepe van bizonyos termékek esetében. A füstölés igen elterjedt a sajtok, különféle húsfélék, például kolbász, sonka esetében. A füstölők között megtalálhatóak a kisebb és nagyobb füstölőszekrények, bőrönd füstölők, kolbász füstölők, füstgenerátorok és hidegfüstös füstölők. Ezeket a berendezéseket bizonyos esetekben akár lassú grillezésre is lehet használni.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!