Billenős pótkocsi (billencs)

A billenős pótkocsi az egyik legnépszerűbb típus a mezőgazdasági célú pótkocsik között. Ezeket a különféle ömlesztett áruk, például termények szállítására használják.

A billenős pótkocsi (billencs) az egyik legnépszerűbb mezőgazdasági pótkocsitípus. Ezeket az eszközöket a különféle ömlesztett áruk, így például a termények szállítására használják. A billenős pótkocsik között egyaránt előfordulnak forgózsámolyos kivitelű és tandem pótkocsik is, valamint léteznek egytengelyes, illetve két- vagy többtengelyes gépek is, ahogyan egy, kettő, vagy akár három oldalra billenthető pótkocsis megoldások is vannak. A pótkocsik másik alapvető tulajdonsága az össztömeg, vagyis hogy „hány tonnás a pótkocsi”. A skála igen széles, a piacon egyaránt léteznek kisebb, közepes és igen nagy kapacitású darabok is. A billenős pótkocsik legfontosabb ismérve, képessége a nevükben hordozott „billenés” képessége, így ennél a pótkocsi típusnál az egyik legfontosabb alkatrészt a hidraulikus munkahengerek jelentik, hiszen ezek biztosítják a felépítmény és a plató dönthetőségét, azaz magát a billenést.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.