Lecsaptak a lengyel gyümölcscsempészekre: így buktatták le őket

Lecsaptak a lengyel gyümölcscsempészekre: így buktatták le őket

agrarszektor.hu
A belarusz vámhatóságok lekapcsoltak egy csempészhálózatot, amely lengyel almát szállított Fehéroroszországba, illetve a hatóság megfogalmazása szerint az Eurázsiai Gazdasági Unió területére. A hatóságok intézkedtek és lefoglalták a szállított árut.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A csempészek hamis kísérő okmányokat és növény-egészségügyi bizonyítványokat használtak 70 tétel, összesen 1400 tonna lengyel alma esetében, amelyeket Fehéroroszországon keresztül szállítottak Oroszországba 19 lengyel fuvarozó cég bevonásával- írja a FruitVeb. A dokumentumok hamisan egy moldovai vállalatot tüntettek fel exportőrként, a célországoknál pedig Kirgizisztán és Kazahsztán voltak feltüntetve, viszont a fehérorosz vámosok megállapították, hogy a teljes szállítmány lengyelországi raktárakból származik, ahonnan aztán az orosz piacokon rakodták le.

EZ IS ÉRDEKELHET

A csempészet gyanúját a moldovai vámhatóságoktól kapott információkkal erősítették meg, amelyek megerősítették, hogy Moldovából nem exportáltak semmiféle gyümölcsöt kirgiz vagy kazah piacokra, és a rendszámok ellenőrzése során az is kiderült, hogy az árut szállító lengyel teherautók soha nem fordultak meg Moldova területén. A csempészett gyümölcsök összértéke meghaladta az 1 millió eurót. A fuvarozókkal szemben a fehérorosz hatóságok adminisztratív intézkedéseket kezdeményeztek, és többek közt lefoglalták a szállítóeszközöket, valamint a szállított árut.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06