Ez is eljött: már a Tesco igényei szerint termelik a gyümölcsöket

Ez is eljött: már a Tesco igényei szerint termelik a gyümölcsöket

agrarszektor.hu
Az Egyesült Királyságban a Tesco úgy döntött, hogy mag nélküli hibrid gyümölcsöket hoz létre, reagálva arra, hogy megváltozott a brit vásárlók ízlése. A szupermarket spanyol és marokkói termelőkkel közösen dolgozik különböző mandarinhibridek előállításán, amelyek nemcsak ízletesebbek, de sokkal könnyebben hámozhatóak is lesznek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A brit Tesco spanyol és marokkói termelőkkel közösen dolgozva olyan mandarinhibrideket fejleszt, amelyben sokkal kevesebb mag van - írja a www.itv.com. Ez utóbbi két ország csökkentette az úgynevezett satsuma (egy mandarinfajta) termelését, mondván, az európai piac úgyis a magos klementint preferálja. Ugyanakkor a Tesco szerint az angolok jobban kedvelik mag nélküli fajtákat, ezért a szupermarketben négyféle hibrid - Meiravit, Havva, Orit és Sigal - kerül forgalomba. Ezekben alig van mag, hosszabb ideig eltarthatók, és sokkal élénkebb színnel, valamint erősebb aromával rendelkeznek.

A mandarinhibridek népszerűsége évről évre nő az Egyesült Királyságban, és tavaly a Tesco vásárlói nagyjából kétszer annyit vásároltak belőlük, mint 2017-ben. Ezek a fajták a következő évtizedben teljesen kiszoríthatják a magos klementineket a boltokból. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?