Magyar vezető kerül a francia és belga tejipari óriás élére

Magyar vezető kerül a francia és belga tejipari óriás élére

agrarszektor.hu
Nagy változások jönnek FrieslandCampina Hungária Zrt.-nél: Szautner Péter, a vállalat vezérigazgatója 2023. augusztus 1-től a cégcsoport belga és francia leányvállalatait fogja vezetni. A magyarországi cég élére pedig Szecskó Ferenc került, a FrieslandCampina Románia korábbi vezérigazgatója - hangzott el a vállalkozás zártkörű sajtótájékoztatóján. Szecskó Ferenc, korábban a magyarországi leányvállalat sales igazgatója volt, onnan került a román leányvállalathoz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szautner Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a belga piac az egyik legzártabb és legerősebb Európában, így ott a cégcsoport pozíciójának javítása lesz a cél. Franciaországban sem lesz ugyanakkor egyszerű a helyzet, lévén az Európa második legnagyobb tejtermelő országa, erős nemzetközi versenytársakkal, így ott a növekedésre kell majd a hangsúlyt fektetni.

Ahány piac, annyiféle feladat. A francia részen a piacfejlesztés és az erős, saját márkás jelenlét megteremtése lesz a cél

- mondta Szautner Péter.

A szakember újságírói kérdésre elmondta, hogy már évek óta tervezik a Túró Rudi - mint termék vagy koncepció - exportját a régión kívüli országokba. Azonban, ahogy fogalmazott, az első három prioritásban nincs benne ez a lépés.

Szecskó Ferenc beszélt arról is, hogy az idei év végéig, a következő év elejéig várhatóan még betölti a romániai cég vezetőjének tisztségét is. A szakember beszélt arról is, hogy nem tart attól, hogy az idei év nehezebb lenne, mint az előző. Szecskó Ferenc beszélt arról is, hogy a katasztrofális 2022-es év után most enyhülés látszik az árakban. A konszolidáció és normalizálódás a jövő év első felében fog elindulni. A szakember ugyanakkor jelezte, hogy a 2020-2021-es árak már nem fognak visszatérni.

A tejágazat előtt jelenleg két út van: a magasabb magasabb kategóriájú, magas hozzáadott értékű termékek fejlesztése, illetve az alaptermékeknél költséghatékonyság növelése. Annak pedig, aki sikeres akar lenni, annak nemcsak egy országban kell gondolkodnia, hanem régiós szinten

- tette hozzá Szecskó Ferenc.

Szautner Péter 2013 óta irányította a FrieslandCampina Hungária Zrt.-t, emellett aktív szerepet vállalt szakmai szervezetek munkájában is a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (korábban Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége) alelnökeként és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökségi tagjaként és feldolgozói társelnökeként is tevékenykedett. Szecskó Ferenc 2011 óta tagja a FrieslandCampina vezetői csapatának, korábban a magyar leányvállalat kereskedelmi területét vezette, 2019 októberétől mostanáig pedig a romániai leányvállalat első számú vezetője volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?