Minél gazdagabbak, annál kevesebb húst esznek

Minél gazdagabbak, annál kevesebb húst esznek

agrarszektor.hu
Csökkenést vár a gazdag országok húsfogyasztásában egy az OECD és a FAO által közölt, egy évtizedre szóló jelentés. Korábban általános volt, hogy a jólét növekedésével emelkedett a húsfogyasztás is, napjainkban azonban ez megfordulni látszik: minél gazdagabb egy társadalom, annál kevésbé igényli a húst. A csökkenő volumenben ugyanakkor a baromfifélék törnek előre - számol be az AgWeb.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Annak ellenére, hogy a régóta fennálló tendenciák szerint az országok jövedelmének növekedésével nő az érintett társadalmak húsfogyasztása, úgy tűnik, hogy ezen a téren változás következik be napjainkban. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a Mezőgazdasági kilátások 2023-32 című jelentésében jelzi, hogy a magas jövedelmű térségekben, mint Nyugat-Európa és Észak-Amerika, az egy főre jutó húsfogyasztás az előrejelzések szerint csökkenni fog az elkövetkező évtizedben.

A kisebb volumenben a baromfi terjed

A világ mezőgazdasági kilátásairól szóló jelentés szerint a húsfogyasztás stagnálásának tendenciája a legtöbb gazdag országban érzékelhető. Előrejelzésük szerint 2032-ben a baromfi fogja biztosítani a húsfehérje 41 százalékát, elsősorban azért, mert a fogyasztók egyre érzékenyebbek az állatjólét, a környezeti hatások és az egészségügyi aggályok iránt, amelyek mellett a baromfi rendelkezik a legkisebb szénlábnyommal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?