Ez most a legjobb pálinka Magyarországon: mutatjuk, melyik lett az

Ez most a legjobb pálinka Magyarországon: mutatjuk, melyik lett az

agrarszektor.hu
Ha pálinkáról beszélünk, a kereskedelmi pálinkafőzdék munkájának köszönhetően ma már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegességre gondolhatunk, mely nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma és hungarikumaink egyike - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Díjátadó Gálaestjén, Budapesten. Az államtitkár emlékeztetett, először 2014- ben hirdette meg a minisztérium a programot, melynek célja az volt, hogy hazai és külföldi piacon is ismert és elismert legyen a minőségi magyar pálinka.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Továbbá kiemelte, hogy a kereskedelmi pálinkafőzdék munkájának köszönhetően mára már egy magas minőségű, igazi gasztronómiai különlegességgé vált a termék, mely nemzetünk egyik kiemelkedő produktuma. Nobilis Márton elmondta, az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Program ősszel került meghirdetésre, amelyre 16 pálinkaház összesen 103 tétellel nevezett. Hozzátette, a számok is azt mutatják, hogy a pandémia, majd az orosz-ukrán háború okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is egyre népszerűbb a program a kereskedelmi főzdék körében. A szakmai zsűri véleménye alapján végül a 2022. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programba nevezett termékek közül 13 Pálinkaház 67 tétele kapott minősítést. Ebből 49 tétel Pálinkakiválóság és 18 tétel TOP Pálinkakiválóság minősítést ért el - írja az AM közleményében. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A  korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját. Ezt az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház, fürtös meggy pálinka tétele kapta. Ez egy olyan családi pálinkafőzde, amely a Dunkakanyarban fekvő, Kosd településen található, és a Nemzeti Pálinkakiválóság Program létrehozásának évében alakult. A díjazott párlat több éves magas színvonalon végzett munka, tanulás és kísérletezgetés beérett gyümölcse.

Egyetlen dolog van, ami nem változott a hosszú évek és sok változás során sem, az pedig a magyar ember pálinka szeretete 

- zárta sorait Nobilis Márton.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?