Így élik meg a vidéki kisboltok az árstopot: mi lesz a falusi üzletekkel?

Így élik meg a vidéki kisboltok az árstopot: mi lesz a falusi üzletekkel?

MTI
Nő a fogyasztás a kistelepüléseken, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke úgy vélekedett: túlzás volt azt állítani, hogy az árstoppal érintett alapélelmiszereket felhalmozzák a vásárlók, fennakadást okozva az alapellátásban. A beszállítók folyamatosan teljesítik a megrendeléseket. Zs. Szőke Zoltán szerint jók az élelmiszer-értékesítési rendszer idei kilátásai.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vidéki Magyarországon 2400 kisebb-nagyobb élelmiszerbolttal rendelkező Áfeosz-Coop Szövetség elnöke hangsúlyozta: noha komoly a veszteség, amelyet az októberi árak rögzítésével a kereskedőknek el kell viselniük, szó sincs arról, hogy megrázná a piacot a vásárlóknak kedvező inflációfékező intézkedés. A Coop-csoportnál "nincs olyan vállalkozás, amelyik térdre kényszerülne - írta a Magyar Nemzet. A boltosok mindenütt alkalmazkodnak az árstophoz, biztosítva a megfelelő készleteket. Megemlítette, hogy termékenként változó mértékben, 10-30 százalékkal adják olcsóbban az érintett alapélelmiszereket.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?